Pages

Groenlanda, spelndoare in gheata

Groenlanda, cea mai mare insula a lumii, este taramul contrastelor uluitoare: peisajelor de o salbaticie incantatoare, cu munti si fiorduri de o frumusete care-ti taie respiratia, cu vai inverzite si cu o fauna spectaculoasa, li se alatura ghetari si iceberguri de dimensiuni impresionante. Toate acestea alcatuiesc un tablou de o frumusete extraordinara al unui tinut ramas parca neschimbat de trecerea timpului.
Departe de a fi doar un tinut cucerit de gheata, Groenlanda abunda intr-o diversitate culturala si naturala incredibila, oferind vizitatorilor experienta de neuitat a vietii aproape salbatice si o fascinanta incursiune in istoria si cultura locurilor, care in pofida conditiilor vitrege, au supravietuit si au prosperat de-a lungul mileniilor.
Pe de altă parte, Estul Groenlandei, este cunoscut pentru bogata cultură Inuit cât şi pentru faptul ca aici se simte mai mult ca oriunde apropierea de natură. Zboruri către estul Groenlandei sunt disponibile tot anul. Experimentaţi o excursie cu sania trasă de câini husky însoţiţi de localnici, tururi cu caiacul sau vânătoare de bivoli. Daca alegeti sa vizitati Groenlanda pe timpul verii, vei experimenta renumitele nopti albe, cand soarele continua sa straluceasca pe tot parcursul noptii.

[Sursa 1] [Sursa 2] [Sursa 3]

Scotia, taramul castelelor

Cu cele peste 3000 de castele ale sale, Scotia este la ora actuala una dintre cele mai romantice destinatii ale lumii. Prea putin cunoscuta de publicul larg, aceasta tara, parte a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, atrage doar o anumita categorie de vizitatori. Peisajele de o frumusete aproape salbatica, esentele tari, dar si preturile cu mult peste medie au rezultat un segment turistic destul de exclusivist.
Clientii Scotiei sunt turistii initiati – cei dornici nu atat de vacante relaxante cat de experimentarea stilului, a clasei si luxului, a unei vacante daca nu regale, atunci cel putin nobiliare. Multe dintre castelele medievale ale Scotiei sunt astazi ori resedinte ale burgheziei contemporane, ori hoteluri sau case de oaspeti. Cadrul natural aparte in care acestea au fost construite, luxul si confortul dar si atmosfera veche, medievala, te fac sa te simti ca un adevarat cavaler. Singura potentiala problema este cea a banilor. Dar, daca ii ai, cu siguranta Scotia reprezinta una dintre cele mai bune investitii.

Scotia este o tara pe cat de fascinanta, pe atat de surprinzatoare. Are, pe de o parte, peisaje superbe, orase si sate pline de viata, monumente istorice, castele, cultura celtica, dar pe alta parte are si zone greu accesibile, suprafete intinse de salbaticie unde simti ca te iei la tranta cu mama natura.
Aici poti sa inchizi ochii si sa-ti imaginezi ca esti la capatul pamantului. Nu degeaba se spune ca zona muntoasa a Scotiei este printre ultimele zone neimblanzite ale Europei.


Samoa

Arhipelagul Samoa este localizat in Pacificul de Sud, la nord de Tonga si 500 km sud de Tokelau, la vest de Insulele Cook. Alcatuit din 10 insule, fiecare cu specificul sau, este una dintre cele mai frumoase destinatii exotice, populata de polinezieni inca din anul 1000 I.Hr. si explorata de negustorii olandezi si francezi in secolul al XVIII-lea.

Piscurile muntilor vulcanici sunt acoperite de luxuriante gradini tropicale, vai largi coboara spre plajele de nisip alb, interminabile, parca, intinse pe kilometri intregi, ce se pierd, parca, in apele oceanului. Unele insule sunt nelocuite, turistii putand observa viata salbatica in intreaga ei splendoare.

Unele insule sunt nelocuite, turistii putand observa viata salbatica in intreaga ei splendoare. De jur imprejur reciful de corali pare a strajui aceste minuni parca din alta lume. Cea mai populata dintre insule, unde se afla si capitala Apia, este Upolu.

Tot aici puteti vizita districtul Aleipata, cel mai frumos din arhipelag, unde cascade repezi coboara spre plaje de nisip alb, iar satele isi pastreaza intacte caracteristicile traditionale polineziene. Nu puteti rata, la o distanta de numai 65 km de capitala, cascadele Falefa si Fuipisia, dar si pitorescul pas Mafa. In lacurile formate de apele lor dulci, cat si in piscina din pestera Puila, va puteti relaxa inotand sau puteti inchiria barci si echipament pentru scufundari.

Savaii este cea mai mare insula a arhipelagului, numita si „Adevarata Polinezie”, unde primitivismul si multitudinea de locuri nepopulate inca va creeaza impresia unei calatorii in timp. Localnicii se imbaiaza in bai „comunale”, un fel de piscine create in stanca, padurile tropicale, rocile vulcanice, cascadele salbatice, junga aproape impenetrabila, cele 450 de cratere vulcanice creeaza laolalta imaginea unei alte lumi, nealterata de civilizatia moderna.

In Saleaula veti fi fascinati de superbele peisaje oferite de cascada Mu Pagoa, Alofaaga, cat si de pesterile si campurile de lava vulcanica, peisaje ce par desprinse dintr-un film science-fiction.
In Peninsula Tafua nu puteti rata vizitarea rezervatiei forestiere, unde veti vedea vulpile zburatoare si nenumarate specii de pasari tropcale, viu colorate..
Nu in cele din urma, urcati pe impresionantul munte Vaea, pentru a va lasa incantati de peisajul exotic si a vizita, cand ii veti atinge piscul, casa celebrului romancier scotian Robert Louis Stevenson, restaurata si deschisa ca muzeu in anul 1994, la 100 de ani de la trecerea sa in nefiinta.



[Sursa 1] [Sursa 2]

Madagascar

Cu cei 587 040 kmp, Madagascarul este a 46 ţară din lume (după Botswana) şi cea de-a patra
insulă ca mărime din lume. Este comparabilă ca mărime cu Kenya.
Madagascarul este mediu natural pentru 5% din speciile de plante şi animale, dintre care 80% sunt unice în lume. Printre exemplele cele mai notabile de biodiversitate se pot enumera infraordinul de primate al lemurienilor, trei specii de păsări endemice şi şase specii de baobabi endemici.TurismPentru cei care cauta exotism, mister, cultura,
Madagascarul este destinatia perfecta.
Cu o fauna si o flora unice in lume, cu o cultura care imbina foarte bine culorile Africii cu cele ale Asiei si cu o civilizatie deosebita, aceasta Insula atrage din ce in ce mai multi turisti.Nord-Estul Republicii Madagascar este inconjurat de plaje si golfuri si reprezinta o destinatie preferata de turisti, datorita diversitatii zonei. Tamatave reprezinta punctul strategic din aceasta parte a tarii. Cu un climat cald si umed, acest oras este situat intre padure si mare si o buna parte din an este cufundat in parfum de vanilie si cuisoare.
Insula Sainte-Marie este un adevarat sanctuar al naturii si este cunoscuta mai ales pentru pitorescul sau si al insulitelor care o inconjoara. Tot aici se afla si capitala mondiala a vaniliei dar si rezervatii si parcuri nationale dintre care mentionam: Parcul National Marojejy, Masoala si Anjanaharibe.Zona Centrala - care adaposteste si capitala - are un climat temperat si se remarca mai ales prin verdeata, dar si prin podgoriile si orezariile frumos etajate. Antananarivo este una dintre cele mai pitoresti capitale din lume. Centru economic, cultural si administrativ, orasul poseda un muzeu de arta si arheologie dar si un observator astronomic.In zona de Nord-Vest se gasesc unele dintre cele mai frumoase plaje si golfuri din lume. Cel mai mare oras este Antsiranana, dar Nosy Be si Majunga sunt si ele in topul celor mai cautate locatii turistice.
In Sud Vest si in Vest putem admira mormintele Mahafaly, adevarate mausolee in culori vii, completate de stancile carstice iesite din mare cu milioane de ani in urma dar si cel mai vizitat Parc National din Madagascar, Isalo, care se remarca prin numeroasele canioane in care se varsa raurile care formeaza plaje de verdeata in mijlocul unui peisaj aparent ostil.Sud-Estul Republicii Madagascar este incarcat de istorie si cultura. Cu o clima diversificata poseda o vegetatie si peisaje felurite care se afla intr-o perfecta armonie. In extremitatea sudica se afla oraselul Taolanaro (Fort-Dauphin) care este supranumit capitala langustei si este unul dintre cele mai frumoase orase din lume.AntananarivoCapitala Antananarivo (“Tana” ) are o atmosfera si o savoare franceza evidenta: franceza este foarte vorbita, iar semnele strazilor si ale magazinelor sunt scrise in special in limba franceza. Orasul este construit pe trei nivele
Sudul este arid si renumit pentru numeroasele sale specii de cactus si baobab remarcabile, dar si pentru deosebita arta funerara a din aceasta zona.Tinuturile muntoase din sudFianarantsoa, capitala de provincie, este un important centru pentru productia de vin si orez si o baza buna pentru explorarea muntilor din sud.

Dintre obiectivele turistice mentionam muntele Amabalavao, denumit si “ casa celor plecati”, unde sunt facute hartia-antemore si matasea lamba aridrano; langa acesta se afla crestele Ambondrome si Ifandana, unde se pot vedea oasele dezgolite ale stramosilor exhumati (ultima data s-au descoperit osemintele unor oameni care au participat la o sinucidere in grup, in 1811); in Ambositra si in satul invecinat – Zafimaniny - sunt create produse deosebite pentru comercializare; Parcul National Isalo, situat intr-un lant muntos din care se produce gresia (este o zona ideala pentru camping, unde se poate ajunge doar cu un vechiul cu patru roti sau pe jos - dar numai insotiti de un ghid); este de asemenea, pasajul catre Parcul National Ranomafana.




Brazilia

Brazilia, cea mai mare tara din America de Sud si a cincea din lume, acopera jumatate din continentul sud-american. Renumita pentru samba, carnavalul de la Rio, Amazon, fotbal si cafea, Brazilia ofera o diversitate peisagistica si culturala unice in lume. Minunile naturale ca bazinul Amazonului, Pantanal, Chapada Diamantina, cascadele Iguasu, plaje exotice, asa cum sunt cele din Salvador de Bahia, Paraty, Ilha Grande, orase coloniale ca Lencois sau Ouro Preto, fac din Brazilia o destinatie pentru orice tip de vacanta.


Brazilia inseamna mai mult decat Rio de Janeiro, desi Rio este cu siguranta emblema Braziliei prin carnavalul renumit in intreaga lume, Maracana cel mai celebru stadion de fotbal din lume, orasul strajuit de statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado, recent inclusa intre cele sapte minuni ale lumii moderne.

Cu siguranta nu iti va ajunge o vacanta pentru a vizita Brazilia si pentru a descoperi farmecul acestor locuri, dar si ospitalitatea inegalabila a locuitorilor. Te vei intoarce insa intotdeauna cu bucuria descoperirii unor locuri noi care te vor surprinde si incanta deopotriva.

Rio de Janeiro sau "orasul minunat" cum este el alintat de "cariocas", locuitorii sai, este cu siguranta principala atractie a Braziliei, prin carnavalul celebru in intreaga lume, plajele Copacabana si Ipanema, Padurea tropicala Tijuca, cea mai mare padure din lume aflata in interiorul unui oras, Pao de Azucar, statuia lui Isus de pe Muntele Corcovado sau Maracana, stadionul de fotbal legendar si, nu in ultimul rand, datorita vietii de noapte, care atrage anual sute de mii de turisti dornici de distractii.
Cascadele Iguasu, un complex ce numara 275 de cascade si al caror spectacol este unic in lume, sunt admirate cel mai bine de pe partea braziliana, chiar daca cea mai mare parte dintre ele sunt localizate pe partea argentiniana. Aceasta minune a naturii se completeaza in regiune cu una din minunile ingineriei, barajul Itaipu, cea mai mare hidrocentrala din lume.
Bazinul Amazonului, o zona intinsa de apa si padure tropicala, acopera aproximativ jumatate din suprafata Braziliei. Habitatul unei treimi din speciile din intreaga lume, Amazonul detine o cincime din rezervele de apa dulce de pe planeta si este, cu siguranta, un taram al superlativelor, o regiune cu adevarat misterioasa a carei explorare este una din acele experiente unice in viata.

Pantanal este cea mai mare zona inundata din lume si este un paradis pentru iubitorii vietii salbatice si pentru amatorii de fotografie. Partea de nord este patria aligatorilor (peste 20 de milioane in intreaga regiune) si a pasarilor, iar partea de sud adaposteste numeroase specii de animale de prada: jaguari, pume si lupi.

Chapada Diamantina, considerat cel mai frumos parc national al Braziliei, incanta cu peisajele spectaculoase, cu grotele cu ape verzi si albastre care creeaza in lumina soarelui spectacole unice si cu cascadele ce presara regiunea.

Maroc - valurile desertului

Tară arabă, mediteraneană şi africană, situată la confluenţa marilor civilizaţii ce s-au succedat şi întrepătruns cu repeziciune în lumea arabo-berberă a Maghrebului – constituie o reuşită simbioză între măreţia trecutului şi imperativele prezentului.
Marocul este un leagăn al unui trecut ce se măsoară în secole şi milenii – oferă vizitatorului decorul grandios al vestigiilor, picturile rupestre din regiunile presahariene sau Atlasul Mare, civilizaţia deşertului, arta islamică în care rafinamentul se îmbină cu măreţia, arta şi folclorul cu originalitatea etalată în numeroase centre urbane şi rurale.

Făurindu-şi istoria şi definindu-şi personalitatea în spaţiul limitat de Mediterana, Atlantic, triplul lanţ al Atlasului învăluit în legendă şi nisipul Saharei, Marocul dezvăluie privirii prestigioase monumente ale civilizaţiei, precum şi farmecul inedit al peisajelor.

Printr-un paradox al naturii rar întâlnit, în aceeaşi zi se poate trece prin toate anotimpurile: amatorii sporturilor de iarnă pot schia pe pantele înzăpezite ale Atlasului, în timp ce iubitorii mării pot face baie în Atlantic, pe plajele Agadirului.
Litoralul mediteranean şi atlantic, piscurile înzăpezite ale Atasului, creasta Rifului cu vestitele sale păduri de cedri, ineditul oazelor presahariene, varietatea florei şi faunei, pitorescul oraşelor prefigurează un atrăgător itinerar turistic ce oferă vizitatorului imagini sugestive asupra frumuseţii ţării, a transformărilor înnoitoare prin care trece Marocul. Mărturiile milenarei civilizaţiile şi însemnul noului apar aproape pretutindeni. Dar, înainte de toate în capitalele imperiale – FES, MEKNES, RABAT- nume cu adânci rezonanţe în istoria mai veche şi mai nouă a Marocului.

Marrakech, perla Sudului, oraşul muzeu, capitală a imensului imperiu al dinastiilor almohadă ( secolele XII – XIII ) şi saadină (secolele XVI – XVII), oraş în inima unei imense păduri de palmieri surprinde prin intinsele păduri de portocali, lămâi, măslini, piersici şi trandafiri, monumentele istorice, viaţa tumultuoasă a „sukurilor” (pieţelor), activitatea neîntreruptă a artizanilor, tradiţionalul festival folcloric al lunii mai fac gloria acestei „capitale a Sudului”, aplecate spre imensitatea spaţiului saharian.


Puerto Rico


Puerto Rico atrage turistii activi interesati sa-si condimenteze putin vacantele! De la drumetii prin paduri, pana la experimentarea bucatariei locale, o infuzie de mancare caraibiana clasica si delicioasa, si pana la plimbari romantice pe plaja sub clar de luna, practic orice tip de vacanta dorita se poate gasi in taramul viselor voastre, Puerto Rico.
Fie ca visezi la valuri spectaculoase tocmai bune de surf, un teren de golf provocator, sau la plaja perfecta pentru a te bronza, Puerto Rico ofera calatorului activ o arie extraordinara de oportunitati. Surful si golful se intrec cu tenisul, pescuitul, caiac, scufundari, echitatie, ca sa nu mai vorbim de windsurfing si parasailing, pentru a-ti castiga timpul destinat activitatilor diverse.Vremea de vara constanta te implora sa te bucuri de sportul tau preferat.
Cu sute de kilometri de tarm si o eterna vreme de vara, Puerto Rico ofera o plaja diferita pentru fiecare zi a unui an, de la dunele de un alb pur din Isabela, pana la nisipurile vulcanice de la Punta Santiago in Maunabo. Poti chiar sa alegi nivelul de aventura, de la o plimbare in apele mici cristaline la Luquillo pana la o zbenguiala in valurile zgomotoase de la Rincon. Apele tropicale din Puerto Rico sunt paradisul orcarui scafandru. Temperatura medie a oceanului este de 27 de grade C si vizibilitatea este foarte buna.
Desi scafandrii mai experimentati ar putea sa prefere scufundarile in larg de pe barci, exista nenumarate locuri – in special pe coasta noerd-estica langa Aguadilla si Isabela – pentru scufundari aproape de tarm la fel de impresionante. Pentru snorkeling, recifurile nu foarte adanci de pe langa San Juan, Dorado, Mayaguez si Humacao sunt excelente.
Oriunde ai alege sa mergi, vei gasi cu siguranta o flora si o fauna tropicala care va eclipsa cu siguranta si cel mai frumos acvariu pe care l-ai vazut vreodata. Intra in apele din Puerto Rico si vei face cunostinta cu calutii de mare care seamana cu cavalerii calare de la sah, neobisnuitii crabi-sageata, coloratul peste-papagal si caracatita, printre nesfarsitele scoli de sergenti majori si alti pesti de recif colorati. Daca nu altceva, Puerto Rico ofera diversitate. Pe o insula mica ale carei capete sunt la o distanta de doar trei ore cu masina unul de altul, poti experimenta mii de ani de istorie si patru culturi distincte.
Investigheaza parcurile ceremoniale indiene antice, compara doua dintre cele mai vechi si mai interesante din punct de vedere arhitectural biserici spaniole coloniale, sau viziteaza o plantatie de cafea din sec. 19 inca activa. Trece in revista o pereche dintre cele mai complexe si mai mari fortificatii gen castel construite de colonistii spanioli in Lumea Noua

[Sursa 1] [Sursa 2]

Africa de Sud


Situata la extremitatea sudica a continentului african, Republica Africa de Sud surprinde prin diversitatea etnica si cele 11 limbi oficiale mentionate in Constitutie, dar si prin unicitatea peisajelor si a vietii salbatice. Africa de Sud este o tara complexa si antrenanta, care prin identitatea sa post-Apertheid aflata in plin proces de definire, abunda prin energie si un sens al progresului locurilor. Infrastuctura se imbunatateste constant, climatul este bland si primitor si exista locuri deosebite pentru observarea fascinantei vieti salbatice a Africii.
In spatele incredibilei frumuseti naturale ale acestei tari vei descoperi scena dramei unuia dintre cele mai mari experimente ale lumii in ceea ce priveste armonia rasiala. Intensitatea acestei drame o vei resimti oriunde vei merge si va fi, poate, cel mai fascinant si mai provocator aspect al calatoriei tale.Vei simti miresmele desertului plutind in aer, iar primavara vei pasi pe covorul nesfarsit de flori multicolore, vei admira cele mai mari mamifere ale planetei in unele dintre cele mai celebre parcuri nationale ale lumii sau vei putea opta pentru o excursie de descoperire a acestei tari si a umanitatii insasi, explorand siturile din patrimoniu.

In Africa de Sud vei simti pulsul vibrant al oraselor cosmopolite care iti vor oferi o memorabila experienta urbana. Intr-o singura zi vei putea calatori de la regiunile deluroase acoperite de podgorii din Western Cape spre spatiile vaste ale Depresiunii Kalahari, de la plaja atragatoare din Cape Town spre asezarile izolate Zulu, sau de la salbaticia Parcului National Kruger spre sublimele peisaje de coasta. In Africa de Sud te vei bucura de zile insorite si unele dintre cele mai largi si mai frumoase plaje din lume.
Coasta Sunshine sau Garden, cum o mai numesc localnicii, te invita sa te bucuri de nisipul auriu fin, diversele sporturi de apa si varietatea vietii salbatice prezenta in rezervatiile din apropierea tarmului. Plaja Clifton, raiul turistilor sositi din toate colturile lumii, se intinde in partea de nord-vest a Peninsulei Cape, incluzand o serie de patru plaje, fiecare dintre ele separate printr-un cordon de granit.
Plajele sunt curate, iar nisipul alb reflecta razele soarelui. In apropiere se inalta semet Masivul Table, ca parte integranta a acestor fermecatoare imprejurimi. In regiunea Capului Vest se intinde Coasta Balenelor, dominata de dune inalte de nisip alb ce se scufunda in apele limpezi ale oceanului.
Pe Coasta Holiday, in imprejurimile orasului Durban, vei descoperi plajele Parcului St. Lucia Wetland, cele mai frumoase plaje ale provinciei, premiate cu stegulete albastre, ce marcheaza recunoasterea internationala din punct de vedere al mediului, sigurantei si serviciilor turistice.

Bhutan


Din ciclul tari cu adevarat exotice, cateva cuvinte despre Bhutan, o tarisoara cu o suprafata de 5 ori mai mica decat a Romaniei, inghesuita undeva intre Nepal, India si China. Si as putea zice ca inghesuita undeva intr-o bucla spatio-temporala.
In traducere, Bhutan ar insemna ‘Pamantul Dragonului Tunetului’.
Si asa cum va inchipuiti deja, intr-adevar, bhutanezii sunt oameni ai superstitiilor care traiesc intr-o lume a lor, cu totul alta decat cea a secolului XXI, o societate inchisa, cu traditii si obiceiuri ancestrale. Dar fericiti acolo unde sunt. Se pune ca buthanezii sunt unii dintre cei mai fericiti oameni de pe pamant. Daca ignorance is bliss...
Tara este plina de temple budiste, pajisti virgine la inaltimi ametitoare, sate uitate de vreme, dar si de oameni simpli si pasnici pentru care religia si inchinarea la zei sunt parte integranta a vietii lor iar civilizatia europeana de domeniul SF.
Incet-incet insa masinile si telefoanele mobile isi fac aparitia in cateva din orasele Bhutanului, ceea ce ma duce un pic cu gandul la ‘Sapte ani in Tibet’ cu Brad Pitt ratacit in cultura tibetana aflata in curs de transformare sub presiunea timpurilor.
Mi-am delectat privirile cu zambetele sincere ale bhutanezilor, cu joaca copiilor care sunt cu adevarat copii, cu atmosfera linistita a vailor si culorile florilor de munte. Pentru o seara, am evadat intr-un loc unde, in sfarsit, nu se aud emteveuri si claxoane si nu se poate simti mirosul de motorina amestecat cu lemn proaspat taiat din padurea de brazi.
Pentru cine vrea o relaxare de 2 minute undeva prin muntii Himalayei, iata unul dintre clipulete gasite pe youtube.

Insula Barbados


Frumoasa Insula Barbados este ce mai estica insula din Marea Caraibe. Desi masoara doar 34 km cu 22, tarmurile sale sunt binecuvantate cu aproape 100 km de nisipuri albe sclipitoare.Dramatic, coasta de est este stearsa de vanturi, udata de valurile Oceanului Atlantic si punctata cu imense blocuri de piatra - visul oricarui fotograf.
Conturandu-se ca o para, Barbados se lauda cu o populatie de peste 250.000 locuitori, cu toate ca rareori esti constient de multimea de oameni, in afara zilelor de shopping in capitala Bridgetown.

Bridgetown a fost fondat in 1628, iar astazi este un centru agitat si zgomotos al comertului si al activitatilor portuare. Orasul isi trage numele probabil de la un vechi pod indian.


Frumos coloratul port, cu impunatoarele case din pietre de coral, savane verzi si racoroase si tarabele deschise in aer liber, foarte vioaie, sunt cateva imagini autentice ale capitalei vestice indiene.
Climatul subtropical si parfumat este racit de briza marii, dar cu toate acestea este mai insorit si mai uscat decat pe celelalte insule. Sezonul uscat tine din luna decembrie pana in luna iunie; pe durata asazisului sezon ploios ( lunile iulie - noiembrie) sunt probabile ploi de scurta durata. Timpul mediu de stralucire a soarelui este de 8-10 ore/zi din luna noiembrie pana in luna martie si de 8-9 ore/zi din luna aprilie pana in luna octombrie.


Aventurati-va departe de statiuni pentru ca sunt cateva lucruri care va vor captiva ... de la bine cunoscutele terenuri de criket, cartiere intregi cu case, pana la o variatie parca infinita a naturii. Locuitorii din Barbados sunt plini de viata si sunt recunoscuti pentru caldura si ospitalitatea lor, creand in jurul turistilor o atmosfera parca de carnaval.